-13° Tuntuu kuin -17°
Tornio
-14° Tuntuu kuin -14°
Pello
-15° Tuntuu kuin -15°
Muonio

Perinteinen Kojamon Kiusaus avasi Pellon lohikauden

Pellossa kesäkuun puolessavälissä järjestettävä Kojamon Kiusaus on paikkakunnan vuosittainen alkulaukaus lohikaudelle. Kojamon kiusaus -kisoja on järjestetty Pellon kalakerhon toimesta jo vuodesta 1993, eli ensi vuonna tulee tapahtumalla kunnioitettavat 30 vuotta täyteen.

Kojamon Kiusaus lohensoutukisa järjestettiin tänä vuonna 18.6. Juttelimme Pellon kalakerhon Esa Virtasen kanssa kisasta ja kalakerhon toiminnasta.

Vuosi 1993 oli hyvä vuosi Tornionjoen kilpailuhenkisille kalastajille: “Kojamon Kiusaus on ensimmäinen Tornionjoella järjetetty lohensoutukilpailu. Samana vuonna, mutta vasta heinäkuussa, järjestettiin myös Muonion Lohiviikot ensimmäistä kertaa.” kertoo Esa Virtanen.

“Tänä vuonna oli ennätysmäärä osallistujia, huikeat 143 kalastajaa ja lohia saatiin peräti  21 kappaletta” jatkaa Virtanen. “Oikea saalismäärä oli  ollut 22 lohta, mutta yksi viisikiloinen lohi jäi toimittamatta punnitukseen, koska sillä ei olisi yltänyt kärksisijoille”, Virtanen lisää.

Kilpailun tulokset:

SaajaPaino  KgPituus cmSukupuoli
1.   Mika Koskenniemi (kuvassa)14,75117U
2.   Kari Alaniska14,45113U
3.   Olli Tuuri12,90109N

Nousiko lohta odotetusti tämänvuoden kisassa? “Saaliin määrä vaihtelee vuosittain, ja nyt oli kyllä hyvä vuosi. Kerran aiemmin on tullut enemmän kalaa” Esa Virtanen kertoo.

Pellon kalakerho järjestää vuosittain kolme eri tapahtumaa. Kesäkuun Kojamon Kiusaus -kalakisan lisäksi kerho järjestää lapsille suunnatut pilkki- ja mato-onki tapahtumat. Kaikki tapahtumat ovat nyt tältä vuodelta tehty. Kalakerhoon toivotetaan tervetulleiksi nuorempia jäseniä, nyt toiminnassa on enään mukana vain muutama vanhempi aktiivijäsen, sanoo Virtanen.

Odotukset tälle kaudelle ovat hyvät, Pellon Kalakerhossa odotetaan runsasta lohikesää. Esa Virtanen on tänäkesänä ehtinyt jo kahdesti uistelemaan, mutta saalista ei ole vielä siunaantunut.

Kuva: Pellon kalakerho