-1° Tuntuu kuin -6°
Tornio
-1° Tuntuu kuin -6°
Pello
-4° Tuntuu kuin -8°
Muonio

Kausi avattu Tornionjoella – 15.3kg lohi nousi Matkakoskelta

Matkakoski 2022

Tämä 15,3 kiloinen kala tuli Matkakoskelta tiistaina 7.6. klo 10 aamupäivällä. Onnekas kalamies oli Ville Korhola. Vaappuna oli Puijarin Villen Pilkku.

Kalamies kertoo tulvan vuoksi soudelleensa alapuolista suvantoa, lähinnä karin laitoja johon vesi oli juuri nyt sopiva. Tulvan aiheuttamasta roskaisuudesta oli vielä vähän haittaa mutta hän tiesi paikan olevan hyvä, jos siinä vain lohi sattuisi olemaan ja vieheet pysyisivät puhtaina roskista. Korhola oli aiemmin jo saanut Matkakosken samalta karilta jo 12,3 kg ja 14,8 kg kalat.

Kyseinen kesäkuun alun aamu oli ollut aurinkoinen. 

“Siinä se karin yläosasta puraisi vihaisesti nimikko-väriäni, hieman modattua Puijarin Villen Pilkkua, jälleen ja keskivapa taipui mukavasti. Pitkän ensi spurtin jälkeen kala näyttäytyi pinnassa ja näkyi että kala oli kookas.” – kertoo Korhola. Vaappu oli samanlainen millä hän oli samasta paikasta aiemmin saanut edeltävän lohen, ja Korhola kiittääkin vaapusta vaapuntekijää, Jarkko Puittia.

Korhola jatkaa tarinaansa: 

“Luoteistuuli painoi ikävästi venettä rantapajukkoon joten välillä joutui vavan laittamaan telineeseen ja soutamaan keskemmälle, väljemmille vesille. Lyhyehkön väsytyksen jälkeen kesän kolmas lohi oli haavissa ja rannalla olleen kaverin puntari näytti painoksi 15,3kg.” 

Itse kalastajan odotukset kesälle ovat varsin mukavat. Mikä sen parempaa kuin Tornionjoesta, lohista, maisemista ja hyvien ystävien seurasta nauttiminen! Korhola kertoo että myös hänen vaimolla on pitkä kesäloma joten yhteistä kiireetöntä aikaa on Tornionjoella  tiedossa.

Ville Korhola on kalastanut Tornionjoella vuodesta 1996 ja ihastui heti ensinäkemällä Väylään ja sen ystävällisiin ihmisiin. Hän kertoo että on ollut onni ja kunnia tutustua Väylällä lohenkalatuksen merkeissä juuri oikeisiin ihmisiin. Ville haluaa kiittää erityisesti Kirakan tekijää Bengt Nousiaista ja hänen vaimoaan Mairea, veneentekijä Unto Pantzaria, kalakavereitaan Lehmuskosken veljeksiä, Mäntystä ja monia muita. Paljon arvokasta tietoa Tornionjoella kalastamisesta on vaihdettu, lohenkalastushan on tiimityötä, Ville Korhola jatkaa. Ja onhan Ville lohestuksen ansiosta myös löytänyt itselleen myös vaimon Tornionjoelta!