Lohiasiaa | Erilaisia kannanottoja

Paluu

 


09.05.2005

Simo Rundgren:
Tanskan ministeri vahvisti: suuret lohet tuhotaan!

Huhut Tanskan lohiteurastuksesta ovat sittenkin totta. Kansanedustaja Simo Rundgren sai tiistaina Tanskan Grenaassa pidetyssä rannikkokalastuskonferenssissa vahvistuksen sille, että Tanska tuhoaa kalastajien saaliiksi joutuneet hli 4.4 kg:n painoset lohet. Syynä on kalojen korkea dioksiinipitoisuus.
- Hieman vastauksessa oli epäröintiä. Aluksi ministeri totesi, että suurista lohista pyritään poistamaan pahimmin dioksiinin saastuttamat osat ja valmistamaan muista osista esim. kalaöljyä. Hän puhui myös siitä, että isoista lohista valmistetaan eläinten rehua mm. kalanrehua.
- Myöhemmin ministerin avustaja tuli kertomaan, että isot kalat tuhotaan. Kun kysyin, miksei niitä ´palauteta saaliin joukosta takaisin mereen sain vastaukseksi, että pyyntimenetelmät eivät sitä mahdollista. Nämä olivat siis suullisia vastauksia konferenssin kyselytilanteessa. Odotan mielenkinnolla mitä sisältää ministerin vastaus kirjalliseen kysymykseeni, jonka olen jättänyt Pohjoismaiden Neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenenä.

lisätietoja simo rundgren puh. 050-5113013

osallistu keskusteluun aiheesta TÄÄLLÄ


sivun alkuun